Bentan

Hari ni tetiba terkena bentan sebab bengkak susu …

OMG mmg sakit tak terkata.. tetiba sejuk ketar tak boleh nak cakap !

Tau tak sebab apa, sebabnya gatal pi pakai bra size kecik dari size sebenar LOL

Dalam sakit tu cuba2 juga pam susu mana la tau makin reda, sadly tak surut pun makin sakit adala

gambar hiasan , pic source : mr google 😉

Memang terus tutup kipas , pakai selimut 3 lapis , tungku breast bengkak nak sentuh pun memang sebenarnya tak boleh !

rasa macam dicucuk2 jarum !

so please beware yer time pantang memang betul2 kena jaga , air sejuk apa semua jangan minum ( dah curi2 minum dah huhu ) minum air suam jer

kalau dah bengkak sampai tahap bentan apa nak buat ?

selimut, tungku breast, pakai vicks dekat breast dan juga labu betis.. duduk diam2 sampai peluh keluar basah lenjun..

slowly try urut balik bagi air susu keluar jangan la buat mcm I pakai bra ketat sampai susu bengkak takleh nak kluar huhu

Alhamdulillah dah boleh pam susu macam biasa

Bentan Is real ok !  you akan rasa sejukk ketar sangat tak tau nak describe. So please everyone pantang betul2 tapi kalau nak try rasa bentan macamana perasaan nya .. try la langgar pantang hehe

pantang day 17 ~ 26.07.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *