3 Months Old Baby

Hi everyone ..

Today genap 90 days

T’row 9th October 2017 genap 3 bulan dah

How time flies , mummy pulak dari hari ke sehari tak update2 lagi blog cerita hal bersalin hari tu ..huhu

Sekarang takde pekerja nak tolong urus order … kadang2 rasa macam letih dan malas dah nak teruskan business sebabnya rasa macam penat ! Hari tu ada assistant, tapi dia dah masuk belajar. Assistant yang latest, sempat tolong 2 bulan , masuk seminggu sebelom bersalin hari tu …. tu pon kira Alhamdulillah Allah hantar di saat kita betul2 memerlukan, kalau tak saper nak handle orders time berpantang. eee takleh imagine lah buat sensorang. Even ada pembantu pon, penat nya Ya Allah dalam pantang memang penat sangat2 … ni pon letih lepas bersalin masih terasa.

Im actually a homely type person, tak suka keluar2, suka spend my time at home doing my fav task jer 😀

Alhamdulillah I can spend time at home taking care of my children and at the same time dapat la jugak cari duit pocket sikit2. Alhamdulillah jugak walau takde pekerja nak tolong sekarang ( only ayah jer yang tolong packing kadang2 and pergi post) dapat lah jugak sales bulan ni 5 figure. Dalam kesusahan nak jaga baby , Allah tolong dalam urusan mencari rezeki. Tapi honestly memang susah nak teruskan dengan ada baby … nak hire maid jaga memang taknak, I suka jaga sendiri. Nak letak kat nursery laaagilah taknak. So, kena berkorban lah salah satu kan ? What do you think ?

Orang lain berkobar2 buat business , maybe sebab diorang senang nak manage sebab buat berdua dengan husband … me, im handling alone… hanya Allah yang tau memang susah dan perit handle business sensorang. Letih jiwa dan raga ! Cari pekerja yang betul2 boleh buat kerja with minimal supervision agak susah … kadang2 jumpa yang demanding tapi hasil kerja biasa2 sahaja. Im looking for someone yang boleh buat kerja dan sedia dibimbing … memang payah la kalau bekerja dengan orang yang susah nak ditegur ;( ya Allah please help me decide

 

Anyhow, nah belanja 1 picture of my baby turning 3 months, and 1 picture of baby with abang  … their smile melt my heart 😉

 

Mummy loves you both . Semoga membesar jadi anak yang soleh dan beriman ya. Take care my son *muuaaah*

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *